5 Temmuz 2009 Pazar

Tepsi Kebabı

Malzemeler:
6 adet kebaplık kemer patlıcan
750 gr orta yağlı koyun kıyması
3 adet domates
Biraz karabiber
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır, üç parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölünür. Et geniş bir kaba konur, tuz ve karabiber atılarak iyice yoğrulur. Et, daha sonra orta büyüklükte bir tepsiye alınır, kenarından baş*layarak bir patlıcan biraz et konarak tepside iki veya üç sıra şeklinde dizilir. Domatesler, ikiye bölünüp tepsinin ortasına yerleş*tirilir. Tepsi fırında 180 c de 30–35 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Not: Domates istenmediği takdirde tepsinin tamamı patlıcan ve etle doldurulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder