6 Temmuz 2009 Pazartesi

Keşkek açıklamalı tarifi

Orta Asya'dan bu yana milli yemeklerimizden biridir keşkek. Keşkek en çok Babadağ'da usulüne uygun olarak yapılır.
Keşkeğin ana maddesi yağlı keçi veya koç eti ile dövülmüş buğdaydır.
Genellikle düğünlerde yapıldığı için, bu tarifimiz 750 kişiliktir.
Malzeme:
40-45 kg. kadar yağlı keçi veya koç eti,
30 kg. dövülmüş beyaz buğday,
2 kg. tereyağıdır.

Yapılışı:
Büyükçe bir kazan içinde buğday, başka bir kazanda et normal ateşte pişirilmeye başlanır. Buğday piştikçe ağır ağır ara sıra karıştırılır ve pişen etin suyundan eklenir. Et iyice piştikten sonra çıkarılır ve kemiğinden ayrılır ve iyice ezilir ve tamamen pişen buğdayın içine eklenir ve karıştırarak bir süre daha pişirilir. Daha sonra tereyağı bir tavada kızartılır.. Üzerine kırmızı biber ilave edilir. Keşkeğin üzerine tabaklara konduktan sonra gezdirilir. Yanında turşu veya salata ile birlikte yenir.

2 yorum:

  1. ya daha açık bi tarifi yokmu bunun bilmeyenler için gerçekten çok zor oluo anlamk

    YanıtlaSil
  2. bu keşkeğin tarihçesini yazsanız birde süper olur. ilk ne zaman yapılmış kim bulmuş ?

    YanıtlaSil