5 Temmuz 2009 Pazar

İçli Köfte

Malzeme:
iç malzeme :
300gr kıyma
3 baş kuru soğan(istege bağlı)
tuz
karabiber
pul biber
maydonoz
100 gr sıvı veya katı yağ

Dış malzeme: hamuru :500 gr yağsız kıyma
500gr ince köftelik bulgur
1 ince tarafından soğan rendesi
tuz
su

Yapılışı:
iç malzemenin hazırlanışı soğanlar ince bir şekilde doğranır kavurmak için tavaya yağ konulur soğanları biraz kavurun ve kıymayı ekleyin 10 dk. ara sıra karıştırarak kavurun tuz ilave edin kıymalar pişirildikten sonra ocaktan indirin. Doğranmış maydonoz ekleyin ve karıştırın. soğumaya bırakın

HAMURU:
Bulgur ve kıymayı bir kap içersine koyun. Tuz ilave edin soğanı ekleyin bütün dış malzemeleri iyicebir şekilde elle karıştırarak yoğrun malzemeleri iki elin arasında kuvvetli uygulanarak bastıra bastıra yoğrulur. Ara sıra su katılır ne cok sert olacak nede cok yumuşak yuğurma işlemi hamur birbirini iyice tutmalı hamur toplanıp üzerine kurumaması için streç (nemli bez) kapatılır ellerinizi hafif ıslatın hemen yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak iki el arasında önce yuvarlayıp sonra işaret parmağı yardımı ile yuvarlıyıp açın açılan hamura hazırlamış olduğumuz içi bir kaşık yardımı ile doldurup yavaş yavaş yuvarlıyarak kapatın el hafiften su ile ıslatılır bütün işlem hamur ve iç bitene kadar devam edin. İç bittikten sonra elinizde hamur kaldı ise küçük küçük parçalar kopartılıp misketler yapılır iki el arasında yuvarlıyarak ayrı bir tencereye su konur kaynamaya bırakılır tuz ilave edin su kaynayınca yapmış olduğumuz köfteleri suya birer birer atın tencere çok dolmamalı kısık ateşte 15 dk. pişirin bir kevgir yardımı ile veya süzgece süzülür yapılan misketlerde pişirilir sıcak olarak servis yapılır. Servis Önerileri: haşlanmış olarak ortaya ana yemek olarak sunabilirsiniz.

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): bu tarifte tiritli olarakta hazırlaya bilirsiniz şöyleki pişirme aşaması (isteğe bağlı) kemikli parça et, salça ile kavrun bir tirit hazırlanır et piştikten sonra suyuna bakılır suyu az olmayacak trit kaynar iken köfteler ve misketler tirite atılıp 15 20 dk kısık ateşte pişirin. Son olarak kara biber ekleyin.

1 yorum:

  1. Şefim bu yemeklerden birer de resim koyabilirsen blog'un müthiş olacak inan

    YanıtlaSil