5 Temmuz 2009 Pazar

Ciğer Kebabı

Malzemeler:
1 kg taze kuzu ciğeri
250 gr kuyruk yağı
1 kg odun kömürü
1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı:
Ciğerler yıkanıp fındık büyüklüğünde doğranır ve tuzla terbiye edilir.Kuyruk yıkanır, ciğer büyüklüğünde doğranır.Şişe (Ciğer kebabı şişi diğer kebap şişlerin*den daha ince ve kısadır) ciğerlerden bir parça saplanır, daha sonra bir kuyruk saplanır ve iki ciğer parçası bir kuyruk olacak şekilde şişin yarısı doluncaya kadar böyle devam edilir.Ciğer şişleri, daha önce mangalda hazırlanan ateşe konularak her iki tarafının pişmesi sağlanır.Bir kaba veya yufka ekmeğine çekilerek, yanında garnitür olarak maydanoz, kuru soğan, közlenmiş taze Urfa isotu, nane ile sıcak servis yapılır.Not: Kebaplar alevde pişirilmelidir, aksi takdirde yanar ve tadı bozulur. (Közde pişirilir.)

2 yorum:

  1. tuzla terbiye edilmez. o zaman sertleşir. naturel pişirilir.sonra üzerine tuz ve isot serpilir..

    YanıtlaSil
  2. Toptan Dana Karaciğeri  almak veya satmak için mutlaka bu alanda deneyimli olan kişileri veya firmaları seçmek gerekmektedir. Bu işler hakkında tam olarak bilgileri olmayan kişiler işlemlerin riske girmesine veya beklenmeyen sorunlara neden olabilmesine neden olabilmektedirler. Bu sebeple bizler her zaman için iş ortaklarını seçmek isteyen kişiler için nelere dikkat edilmesi gerektiğinin bilinmesini öneriyoruz. Bizler uzun zamandan bu yana İstanbul ve çevresinde yaşayan kişiler için verdiğimiz Toptan Dana Ciğeri Uygun Fiyat  işlemlerimiz de müşterilerimizin tüm beklentilerini karşıladığımız için tüm müşterilerimiz bizleri seçme konusunda kesinlikle tereddüt etmemektedirler

    YanıtlaSil