5 Temmuz 2009 Pazar

Kuzu Tandır

Malzeme:
800 Gr kuzu kol
2 Adet domates
2 Adet havuç
2 Adet kuru soğan
1 Demet maydanoz sapı
2 Adet sivribiber
1 Çay bardağı etsuyu
Ayçiçek yağı
Tuz
karabiber

Yapılışı:
Ön hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.Geniş bir fırın tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domatesleri, sivribiberi ve maydanoz saplarını yerleştirin.Tuz ve karabiber serpip ayçiçek yağını gezdirin.Tepsiyi 170 dereceli fırına koyun ve et yumuşayana dek pişirin.Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.1 çay bardağı etsuyunu ekleyerek püre haline getirin.Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder