4 Temmuz 2009 Cumartesi

Davut Paşa Köfte

Malzemeler:
2 rendelenmiş soğan
750 gr kıyma
1 kg soyulmuş domates
1.5 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı yenibahar
100 gr dolmalık fıstık
sıvı yağ
3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz ve karabiber.

Yapılışı:
Geniş bir kaseye rendelenip suyu süzülmüş soğanları, kıymayı, tuz, karabiber, tarçın ve yenibaharı ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayıp ortaını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın. Bir tabağa sıvı yağı koyun. Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın. 180-200 derecelik fırında 20 dk pişirin. Rendelenmiş domates, tuz, karabiber, şeker ve sarımsağı karıştırıp köftelerin üzerine dökün ve köfteleri çevirerek 35 dk daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder