5 Temmuz 2009 Pazar

Peynirli-Yumurtalı Yağlı Pide

MALZEME:
500 gr Un
25 gr Hamur mayası
2 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
3 kaşıkYağ
3 çorba kaşığıBeyaz peynir 250 gr.
Maydanoz 1/2 demet
Dereotu 1 demet
Yağ 25 gr.
Yumurta 2 adet
Yumurta sarısı 1 adet
Yağ 2 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
Hamur mayasını 2 çorba kaşığı ılık su ile küçük bir kasede karıştırın. Yağı eritin ve soğutun. Unu büyücek bir kaseye eleyin. Ortasını açın. Su ve mayayı koyarak elde biraz karıştırın. Sonra yumurtaları ortasına kırın, tuzu ve yağı koyarak karıştıra karıştıra hamur haline getirin. Üstünü örterek ılık bir yerde 2 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada içi hazırlayın. Peyniri bir kasenin içine ufalayın. Yumurataları kırın. Kıyılmış dereotu ve maydanozu, erimiş yağı ilave ederek karıştırın. Hamur mayalandıktan sonra tekrar iyice yoğurun, ikiye ayırın. Bir parçasını elle uzun bir rulo yapın ve 8 parçaya kesin. Her bir parçayı merdane ile oval olarak yassıltın. Ortasına boylamasına hazırladığınız içten koyarak yanlarını için üstünü kapayın. Fakat içi tamamen kapatmayın. Yağladığınız fırın tepsisine 5 cm. ara ile dizin. Diğert hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Bir tepsi kafi gelmezse ikinci tepsiyi dizin, tepsilerin üzerine bir bez örterek 45 dakika pidelerin kabarması için bırakın, sonra yumurta sarısı sürerek orta hararetteki fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca pidelerin üzerine erimiş yağı sürünüz. Pideleri kapaklı bir kapta saklarsanız yumuşak olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder