7 Temmuz 2009 Salı

Çömlek Kebap

Malzemeler :
1 kg. koyun eti
3 çorba kaşığı tereyağı
30 adet arpacık soğanı
2 orta boy domates
2 adet kemer patlıcan
3 adet sivri yeşil biber
1 defne yaprağı
1/2 bardak un
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Arpacık soğanlarının ve domateslerin kabuklarını soyun ve domatesleri küçük parçalara doğrayın. Patlıcanların alaca soyun, ortadan enine 2'ye kesip 2'şer parmak eninde doğrayın. Yeşil Sivri biberleri uzunluklarına ortadan kesip çekirdeklerini temizleyin.Çömleğin kapatılması için küçük bir kabın içine koyduğunuz unu da su ile karıştırıp yoğurarak hamur durumuna getirin ve bir kenarda bekletin.Elinizdeki malzemenin tamamını alacak boyda ve ağzı dar bir çömleğin içine, küçük parçalara doğranmış kuzu etini yerleştirin. Sonra bunların üstüne arpacık soğanlarını, domatesleri, patlıcanları, sivri yeşil biberleri, tereyağı, kekiği, karabiberi, tuzu koyup karıştırın. En üste de defne yaprağını koyun. Daha sonra, 1/2 bardak su ilave edip çömleğin kapağını kapatın, çömlek ile kapak arasını da hamurla macun gibi sıvayın çömleği buğu çıkmaz hale getirin. Çömleği orta ısılı bir fırında, ya da kor halini almış odun ateşi üzerinde 2 saat kadar pişmeye bırakın.Bu yemeği şömine kenarında, açık havada odun ateşinin üzerinde, kızgın mangal küllerinde veya barbekünün sönmeye başlayan kömürleri arasında pişirebilirsiniz.Pişme süresi sonunda çömleğin kapağını açın ve içindekileri servis tabağına boşaltın.

4 yorum:

  1. mehmet usta gercekten yaptıgınız iş etkileyeci ve okadarda guzel olmus öncelikle bu sitede emeyınız için cok tesekurler sızın gıbı deyerlı ustalaımızı böyle guzel seyler yapması benı cok mutlu etmiştir.bızim mutfagımızı butun dunyaya duyurmak sızın gıbı deyerli ustaların elinde insalah bunu bir baslangıc olarak görürüz ve devamını diliyorum.
    cunku gunumuzde hayla bu deyeri anlamayan o kdar cok içimizde insan varki bunu ancak boyle reklamalrla duyura bılırsınız.osmanlı mutfagındakı tarıflerınız ve resımler hakaten bire bir ölçüşüyor.artık uzaklarda aramak yerıne burdan herseye ship olabiliriz cok tesekurler tekrar elinize saglık.

    HARUN GÜRBÜZ.

    YanıtlaSil
  2. Harun Usta çok teşekkür ederim sizin gibi değerli arkadaşlarımla dahada ileriye gideceğiz.
    Saygılar

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin mehmet usta sızın bu essız tarıflerınızden yola cıkarak yaptıgınız osmanlı yemekler muhtesem yanlız bazı kısımlarda orjınal dıye ınsanlarımıza yuturdukları yemeklere benı cok uzuyor yanlız artık sızın sahyenızde ön bilgi alıyoruz gercekten hata gıtıyımız mekanlarda tavsıyelerde buluna bılıyoruz lutfen bunu devamını getırın ve ınsanları bılgılendırın tesekurler.harun gurbuz.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim harun usta burda önemli olan doğru bir şekilde yemek kültürümüzü insanlara ulaştırmaktır.

    YanıtlaSil